Roden

Lezing 11 maart 2020

Al jarenlang zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe tuinplanten. Maar nieuw is niet altijd beter. Brian Kabbes, kweker van vaste planten en columnist van de Leeuwarder Courant laat u zien hoe u zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan uw tuin door de juiste keuzes te maken.

Het tuinplantensortiment is de laatste jaren danig in beweging. De vaste planten zijn hierop geen uitzondering. Vele nieuwe soorten en rassen worden op ons losgelaten. Toch blijken dit niet altijd de beloofde verbeteringen te zijn. En daarom zijn wij gestart met een lezingsprogramma om dit duidelijk te maken.

Het programma bestaat uit een inleiding, een korte beschrijving van onze kwekerij, gevolgd door een uitgebreide voorstelling  van het nieuwe sortiment en de wijze waarop wij dit verkrijgen. Ter afsluiting van het eerste uur maken wij met zijn allen aan de hand van dia’s een wandeling door het jaar. Na de pauze zullen een aantal plantenportretten de revue passeren. Het gaat hierbij om planten kriskras uit het sortiment, waarover om welke reden dan ook iets opmerkelijks te vertellen valt.

De conclusie van dit programma zal blijken te zijn, dat wanneer men bewust kiest voor een bepaalde plant op een bepaalde plaats, het mogelijk zal zijn het meeste plezier van een vierkante meter tuin te behalen.