Activiteiten & Actueel

Open tuinen carrousel

In het kader van de Open tuinen carrousel Drenthe 2018 doen de afdelingen Zuidlaren en Roden in het weekend van 16 en 17 juni mee. Het is dan tevens het landelijke open tuinen weekend. Van onze afdeling doen mee:  

1 Ans Advocaat (beide dagen)

In 1980 is begonnen met de aanleg van de tuin. Bosgedeelte achter de boerderij is aangeplant met bomen uit de streek. Zoals eik,sleedoorn en hazelaar. Aan de voor-en zijkant van het huis liggen bloemenborders, de pluktuin,moestuin en diverse zithoekjes.  De Paardestal. Er is ook kunst te bezichtigen.

2. Fam Boekhold (beide dagen)

Grote tuin met veel bomen en struiken. De uilenborg.

3. Lianne Pot (alleen zaterdag)

Lianne’s Siergrassenkwekerij. Siergrassen –en prairietuin. Er zijn meer dan 300 verschillende en bijzondere prairieplanten te zien en te koop. www.prairietuin.nl www.siergras.nl

4. Cocky Stottelaar en Roel van der Laan (beide dagen)

Tuin van 6000m2 bestaat uit vier tuinkamers. Vaste planten borders op kleur. Vijver, schaduwtuin met veel bijzondere planten.

5. Ben Nusse en Mathilde te Velde (alleen zaterdag)

In de 4000 m2 grote tuin te midden van weilanden met een bosschage op de achtergrond nemen strakke hagen, gazons en borders met veel vaste planten een prominente plaats in.Niet winterharde planten staan in potten in een serre. Naast de –veelal bijzondere- vaste planten zijn bomen en struiken aangeplant. Fruitbomen en een moestuin gedeelte zijn ook aanwezig.  

De afdelingen Roden en Zuidlaren doen het eerste weekend van de carrousel, daarna volgen: 14 en 15 juli Assen en Beilen, 11 en 12 augustus Coevorden en Emmen en afsluitend 8 en 9 september Hoogeveen en Meppel.

De openingstijden zijn van 10.30 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

meer
12
Nov
Vergane glorie - Blik op de tuin 875
11
Nov
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin