Groentips & Groeninfo

Treftuin Roden

Bericht van 7 maart 2016

Beste leden van Groei en Bloei Roden e.o.,

Wie van u vindt het leuk om mee te werken aan het project Treftuin Roden? We zitten nu in de voorbereidingsfase en zoeken mensen die met ons willen meedenken en vanaf het voorjaar willen meewerken. Vrijwilligers van de Treftuin kunnen buurtbewoners zijn, maar ook andere inwoners van Roden. Daarnaast dacht ik aan uw vereniging. Wellicht zijn er onder u leden die het leuk vinden om zich te verbinden aan het project op korte of langere termijn.

Treftuin Roden is 1 van de 30 projecten die uit 115 zijn geselecteerd voor het groen en sociaal programma Groen Verbindt. Een programma van het Oranje Fonds, waarbij ontmoeting in de groene buitenruimte centraal staat. Ontmoeting tussen (buurt)bewoners onderling en met specifieke doelgroepen. Vandaar de samenwerking tussen Welzijn in Noordenveld en Promens Care.

De tuin komt achter Trefpunt Scheepstra van Promens Care, in de voormalige Scheepstraschool. Er is een breed draagvlak vanuit diverse invalshoeken. Naast buurtbewoners en een aangrenzende school voor basisonderwijs, doet ook Praktijkschool De Esborg mee. Evenals het toekomstige Gastenhuis, wonen/zorg/dagbesteding voor mensen met dementie.
Het Gastenhuis zit nog in de vergunningenfase. Het gebouw is gepland precies naast de Treftuin en we willen de terreinen op elkaar laten aansluiten. Ook wordt de tuin toegankelijk voor mensen met dementie. Er zijn eveneens contacten met het Scheepstra Kabinet, om te kijken hoe we de museumfunctie kunnen combineren met de tuin. Kortom: een bijzonder project dat veel mensen met elkaar verbindt.

Een eventuele versterking met leden van Groei en Bloei zou ik heel fijn vinden. Mocht u interesse hebben: mijn telefoon- en mailgegevens staan onderin deze mail.

Hartelijke groet,

Gerie Kleine