Roden

Open tuinen 2022

Landelijke Open Tuinen Weekend  en Open Tuinen Carrousel  Drenthe 2022

De tuin van familie Nusse / Te Velde is 10 september niet geopend.

Deelnemers:

De Paardestal, Ans Advocaat, Hooghaar 1, 9321 XW Peize 18 en 19 juni

Cocky Stottelaar en Roel van der Laan, Groningerweg 35, 9321 TA Peize 18 en 19 juni, 10 en 11 sept

Henk en Elly Harmens, De Streek 11, 9321 VP Peize  19 juni, 10 sept

Ben Nusse en Mathilde te Velde, Aan de Vaart 20, 9314 TH Foxwolde 18 juni en 10 sept

De Hommelstee, J.P. Santeeweg 113, 9312 TA Nietap  18 en 19 juni, en 11 sept

Uilenborg II, Ewesheim 2, 9351 KW Leek  18 en 19 juni

Froukje van der Kaap en Emmie de Vries-van der Kaap, Carolieweg 14, 9354 TM Zevenhuizen 10 sept

Erik Slot Molenweg 6, 9365 PD Niebert  18 en 19 juni

Lianne’s Siergrassen, Jan Gosses Wijk 31, 9367 TE De Wilp  18 juni en 10 sept

Egbert Klopstra, De Ring 13, 9313 TE Leutingewolde 11 sept

Kwekerij Ninabel, Hoge Tilweg 47, 9362 VC Boerakker 10 sept

Zie ook: www.opentuinencarrouseldrenthe.nl

Voor andere tuinen een zoekpagina: www.bezoekmijntuin.nl

De Paardestal

In 1980 is begonnen met de aanleg van de tuin. Bosgedeelte achter de boerderij is aangeplant met bomen uit de streek. Zoals eik, sleedoorn en hazelaar. Aan de voor-en zijkant van het huis liggen bloemenborders, de pluktuin, moestuin en diverse zithoekjes. Er is ook kunst te bezichtigen.

Cocky Stottelaar en Roel van der Laan

Tuin van 6.000 m2. Bestaat uit vier tuinkamers. Vaste planten borders op kleur. Vijver, schaduwtuin met veel bijzondere planten.

Henk en Elly Harmens

Vijver met bordertuin. Moestuin en kas.

Ben Nusse en Mathilde te Velde

Bordertuin op kleur. In de 4.000 m2 grote tuin te midden van weilanden met een bosschage op de achtergrond nemen strakke hagen, gazons en borders met veel vaste planten een prominente plaats in. Niet winterharde planten staan in potten in een serre. Naast de –veelal bijzondere- vaste planten zijn bomen en struiken aangeplant. Fruitbomen en een moestuin gedeelte zijn ook aanwezig.

De Hommelstee

Onze tuin ‘Hommelstee’ is circa 1.600 m2 groot en bestaat uit een grasveld met daarom heen meerdere kleurrijke weelderige bloemenborders. Langs de randen van de tuin zijn daarnaast nog een bloemrijke moestuin, enkele fruitbomen en struiken met kleinfruit aangelegd. De tuin bevat een mix van verschillende stijlen zoals een cottage garden, prairietuin en natuurlijke tuin. Siergrassen zorgen voor beweging in de tuin. Met open bloemen lokken we zoveel mogelijk insecten en vlinders naar de tuin. Hobbymatig kweken we daarvoor ook enkelbloemige Dahlia’s.

Uilenborg II

Onze tuin (ca. 700 m2) is aangelegd rondom de bungalow waar wij eind 2020 zijn komen wonen. In de voortuin veel voorjaarsbollen en inheemse planten, vast en éénjarig. Ook is er ingezaaid, dus is er spanning wat er zoal verschijnt. En wanneer! In de zij- en achtertuin treft u verhoogde vakken aan die gevuld zijn met vaste planten en bollen, voor het grootste deel mee verhuisd uit onze vorige tuin in Midwolde. Een nieuw gebouwde serre completeert het tuingeheel.

Froukje van der Kaap en Emmie de Vries- van der Kaap

Boerderij met borders en kassen met moestuin.

Erik Slot

21 jaar geleden zijn we, op ons perceel van ongeveer 4.000 m2 in Niebert, begonnen om van het grasveld een tuin te maken. We hebben een natuurvijver van 8×7 mtr. gegraven die inmiddels vol zit met vis, kikkers en ander waterleven.
Naast de tuin hebben we een boomgaard aangelegd waar we 2 jaar geleden ook een bloemenweide hebben ingezaaid. Grenzend aan de boomgaard ligt een groente- en kruidentuintje.
In de loop der jaren is een verzameling rhododendrons, magnolia’s, acers en andere niet alledaagse heesters opgebouwd. Er zijn wat vasteplantenborders en op het terras is een verzameling kuipplanten met citrussen, brugmansia’s agapanthussen, crinums en nog veel meer te zien.
Diverse zitjes bieden de mogelijkheid de tuin in alle rust te beleven.

Lianne's Siergrassen

Siergrassen- en prairietuin. Er zijn meer dan 300 verschillende en bijzondere prairieplanten te zien en te koop.

Egbert Klopstra

De tuinaanleg is begonnen omstreeks 1990 met de aanleg van een planten- en koi-vijver. De tuin is inmiddels enkele duizenden vierkante meters groot. In de loop der jaren is de nadruk steeds meer komen te liggen op het creëren van buitenlandse sferen. Er zijn ongeveer 15 bamboesoorten, ook palmen, aronskelken en bananenplanten. Al deze planten staan in de volle grond, al vele jaren lang.
De tuin kent veel hoogteverschillen met traptreden en keermuurtjes. Er is tevens een volière. De tuin is nog steeds in ontwikkeling; 2 jaar geleden is er een torenruïne bijgebouwd.

Kwekerij Ninabel

Ecologische kwekerij met dracht, nectar en waardplanten voor bijen, vlinders en andere insecten. Natuurlijke tuin.