Roden

November 2022

Er zal dit jaar geen kerstworkshop plaatsvinden, maar hou vast ruimte in de agenda vrij voor een paasdemonstratie bloemschikken op 25 maart 2023 door Falco Wolters. Details volgen later.

Het bestuur van Groei en Bloei Roden e.o. wenst u hele fijne Kerstdagen en een geweldig nieuw (tuin)jaar!

Bezoek Arboretum

Op een stralende dag in oktober vertrokken we met vier auto’s, 15 mensen, naar het arboretum Westeresch in Vlagtwedde. Een fraaie rit met onderweg veel herfstkleuren om ons vast lekker te maken.

Gelijk bij aankomst begon de rondleiding door eigenares Stijnie Veendorp, en ze had veel te vertellen over de tuin en de geschiedenis ervan. Een prachtige tuin met veel bijzondere bomen en struiken, een mooie wandeling op zich, aan het water, (de Ruiten Aa) maar met ook een geweldige vijver. Veel herfstkleuren en ook nog veel bloei verrasten ons steeds. Te veel om te vertellen, ik kan iedereen aanraden om zelf te gaan kijken.

We gingen vervolgens heerlijk en gezellig lunchen, aan twee grote tafels bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, om daarna terug te gaan naar het natuurgebied Westeresch, naast de tuin, waar we een heerlijke wandeling maakten onder begeleiding van Jan Sloots -man van Stijnie- die ons alles kon vertellen over het natuurbeheer. Er is daar al een paar jaar een bijzonder project bezig, met duurzame landbouw. Er is een interessante website over,  www.boswachtersblog.nl  ‘natuurinclusieve landbouw op de Westeresch’

Al met al een heel geslaagde uitstap, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Onze sponsoren

Plantenruilbeurs

De plantenruilbeurs van zaterdag 1 oktober bij bestuurslid Pietsje Rozema in Leek was zeer geslaagd. Vanaf 10.00 uur kwamen de 6 leden die zich hadden aangemeld. Omdat het goed weer was, werden de planten en zaden buiten uitgestald. Daarna was er voor een ieder koffie/thee met iets lekkers erbij. Om half elf gingen we kijken of er iets te scoren was. Iedereen ging voldaan huiswaarts met nieuwe planten en/of zaden. Het is zeker voor herhaling vatbaar!!

Daarom is het de bedoeling om in april 2023 weer een plantenruilbeurs te organiseren.

Dahlia