Roden

Fotoimpressie

Op een stralende dag in oktober vertrokken we met vier auto’s, 15 mensen, naar het arboretum Westeresch in Vlagtwedde. Een fraaie rit met onderweg veel herfstkleuren om ons vast lekker te maken.

Gelijk bij aankomst begon de rondleiding door eigenares Stijnie Veendorp, en ze had veel te vertellen over de tuin en de geschiedenis ervan. Een prachtige tuin met veel bijzondere bomen en struiken, een mooie wandeling op zich, aan het water, (de Ruiten Aa) maar met ook een geweldige vijver. Veel herfstkleuren en ook nog veel bloei verrasten ons steeds. Te veel om te vertellen, ik kan iedereen aanraden om zelf te gaan kijken.

We gingen vervolgens heerlijk en gezellig lunchen, aan twee grote tafels bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, om daarna terug te gaan naar het natuurgebied Westeresch, naast de tuin, waar we een heerlijke wandeling maakten onder begeleiding van Jan Sloots -man van Stijnie- die ons alles kon vertellen over het natuurbeheer. Er is daar al een paar jaar een bijzonder project bezig, met duurzame landbouw. Er is een interessante website over,  www.boswachtersblog.nl  ‘natuurinclusieve landbouw op de Westeresch’

Al met al een heel geslaagde uitstap, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Bijgaand een fotoimpressie van het bezoek aan arboretum "Westeresch" te Vlagtwedde op 22 oktober 2022.