Roden

Bloemschikdemonstratie door Falko Wolters 

 

Afgelopen zaterdag, 25 maart 2023, was er een bloemschik-evenement in het Dorpshuis in Nieuw Roden, georganiseerd door Groei en Bloei Roden e.o. 

Een paas/lentedemonstratie door professioneel bloemist Falko Wolters, die bewees dat paassfeer niet alleen gemaakt wordt met eitjes en kuikentjes. Met een negental stukken van verschillende formaten liet hij ons zien dat het ook anders kan. Prachtige moderne creaties die lang goed blijven en ook gemakkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden, met een grote variatie materialen en voorjaarsbloemen, die soms bewust niet heel dicht opeen werden ‘gestoken’ want ook de prijs van bloemen is fors omhoog gegaan.  

 

Voor het enthousiaste publiek was er veel te zien, en er konden op ieder moment vragen gesteld worden, waarbij de gebruikte technieken volop aan bod kwamen. Heel inspirerend, en Falko liet alles er uit zien alsof het gemakkelijk was….. maar schijn bedriegt, er gaat heel wat werk en studie aan vooraf. Het zou mooi zijn als Groei en Bloei naast een gevorderdencursus ook weer eens een beginnerscursus bloemschikken kon opstarten! Als u denkt dat het ook wat voor u is kan u eens op roden.groei.nl  kijken.  

 

Aan het eind van de middag werden de gemaakte stukken verloot, wat reden was voor grote vreugde bij sommigen, en teleurstelling bij anderen…. 

Er waren verder allerlei spullen te koop, voorwerpen met een link naar bloemschikken, en ook die vonden gretig aftrek! 

 

Al met al een heel geslaagde middag, voor herhaling vatbaar!