Roden

Voorwoord

Onze eerstvolgende lezing zal pas plaatsvinden op donderdag 16 januari 2020.
Eerst is er op 19 november een workshop snoeischaaronderhoud, en zoals altijd is er in december geen lezing, maar de lezing in januari maakt het lange wachten goed, want het zal gaan over de prachtige tuinen in Yorkshire.  Voor de mensen die daar op tuinbezoek zijn geweest een fijne herinnering, voor anderen een mooie inspirerende vooruitblik op de komende zomer.

In december kunt u nog meedoen aan een kerstworkshop, meer informatie hieromtrent vindt u op de website.

Wijziging

In tegenstelling tot wat in de vorige nieuwsbrief is vermeld met betrekking tot de datum van de jaarvergadering, wordt deze niet gehouden op 11 februari 2020 maar op 18 februari 2020.

Het Bestuur

Lezing 16 januari 2020

Onze eerstvolgende lezing zal pas plaatsvinden op donderdag 16 januari 2020, maar deze lezing in januari maakt het lange wachten goed, want het zal gaan over de prachtige tuinen in Yorkshire.  Voor de mensen die daar op tuinbezoek zijn geweest een fijne herinnering, voor anderen een mooie inspirerende vooruitblik op de komende zomer.
De lezing wordt gegeven door Ernst Flentge, die al 10 jaar tuinreizen maakt in Engeland, Wales, Schotland en Noord Ierland. Hij heeft veel tuin- en natuurkennis en geeft veel lezingen. Allerlei verenigingen, bejaardenhuizen, buurthuizen etc maken gebruik van zijn enthousiasme.
De lezing vindt plaats  op 16 januari om 20.00 uur in "Het wapen van Drenthe".

Rosa "Groei en Bloei"

In 2018 heeft Rayon Drenthe een PRIJS  gewonnen met de activiteit “ Open Tuinen Carrousel Drenthe “  .  

Vanuit het hoofdbestuur van Groei en Bloei  kregen we drie rozen genaamd Rosa “Groei & Bloei”. Deze zijn verdeeld onder de personen van de werkgroep die zich heeft ingezet voor de tuinen carrousel. Zo is er ook 1 roos bij mij in de tuin gekomen.  De roos doet het goed en bloeit in november( 2019) nog mooi.

Froukje van der Kaap  (secretaris afd. Roden)

 

Open Tuinen

Oproep voor Open Tuinen

Beste tuinliefhebbers,

Ook  volgend  jaar wil de afdeling Groei en Bloei Roden e. o. tuinen open stellen.  Vindt u het leuk om andere tuinliefhebbers uw tuin te laten zien? U mag zelfs twee keer meedoen als u dat wilt. Want er is keuze uit 2 weekeinden. Het gaat om de volgende data. 

Nationale open tuin is 20 en 21 juni 2020.   Open Tuinen Carrousel Drenthe is 8 en 9 augustus 2020.

U kunt zich aanmelden bij Froukje van der Kaap. froukien1965@gmail.com     

Bloemschikken voor beginners

Oproep voor cursus bloemschikken voor beginners.

Groei en Bloei Roden is van plan, (indien er voldoende interesse is) een cursus bloemschikken voor beginners te organiseren.

Daarbij kun je de beginselen leren hoe je een fraai bloemstuk maakt.  Bloemen en bladeren op draad zetten is een onderdeel hiervan. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen dan kun je je aanmelden bij Froukje van der Kaap via email froukien1965@gmail.com 

(De kosten van de eventueel te organiseren cursus zijn nog niet bekend.)

Gardenista

Oproep bus reis naar Gardenista

Volgend jaar is er van 20 t/m 24 mei Gardenista bij Landgoed Ophemert. De plek waar je alles kunt vinden omtrent groen en groenbeleving. De busreis wordt georganiseerd samen met andere afdelingen van Groei en Bloei in Drenthe. De bus stopt dus bij meerdere opstapplekken.

Kosten busreis ca. 30 euro p.p. bij voldoende opgave.

Graag willen we inventariseren hoeveel mensen van deze mogelijkheid gebruik willen maken en welke dag heeft u voorkeur?

Aanmelden kan bij Froukje van der Kaap  froukien1965@gmail.com   

Ter afsluiting

De achttiende digitale nieuwsbrief (nov 2019, 5e jaargang) van Groei&Bloei Roden en omstreken is verschenen. Vier keer per jaar kunt u een nieuwsbrief verwachten, in september, november, januari en april. We hopen dat iedereen die digitaal bereikbaar is, rechtsreeks of via anderen (kinderen, kleinkinderen, buren, enz.) zijn/haar emailadres aan ons doorgeeft (info@roden.groei.nl), zodat wij u volledig kunnen informeren. 

De nieuwsbrieven zijn ook op onze website geplaatst www.roden.groei.nl.